jak ułatwić pracę piekarza

Dobrej jakości forma do pieczenia do połowa sukcesu w wypiekaniu pieczywa i wyrobów cukierniczych. Dzięki takiemu elementowi wyposażenia piekarni możemy mieć pewność, że otrzymamy odpowiednio wypieczone, aromatyczne i smaczne produkty. Wśród dziesiątek dostępnych na rynku propozycji form do pieczenia warto wybrać te od zaufanych producentów, które mają funkcjonalny kształt. Właśnie takie są połączone formy do piekarni.

Jak wybrać formę do pieczenia?

Musimy wziąć pod uwagę kilka istotnych aspektów. Istotny jest materiał, z którego wyprodukowano formę. Polecamy takie ze stali nierdzewnej, ponieważ stop tego metalu jest wytrzymały i odporny na odkształcenia czy skrajnie wysokie temperatury. Forma z wysokiej jakości stali nierdzewnej posłuży nam przez długi czas, dodatkowo nie musimy obawiać się, że pieczywo lub ciasto będzie nierównomiernie wypieczone.

Formę dobieramy pod względem wymiarów i kształtu. Im większa jest produkcja chleba i innych wypieków, tym więcej form. Dlatego warto rozważyć wybór specjalnych form zespolonych – nie musisz wydawać pieniędzy na większą liczbę form, ponadto masz pewność, że wszystkie bochenki będą identycznych rozmiarów. Zespolone formy do piekarni znacznie ułatwiają pracę i są ekonomicznym rozwiązaniem.

Praktyczne zespolone formy do piekarni

Wysokiej jakości formy zespolone umożliwią wypiekanie nawet 1 kg chleba za jednym razem. To szczególnie praktyczne rozwiązanie dla piekarni, które produkują pieczywo na większą bądź wręcz masową skalę. W największych formach zespolonych wypieczesz nawet 4 lub więcej bochenków za jednym razem. Sprawdzą się także do wypieków takich jak cynamonowe lub czekoladowe zawijańce, które układamy jeden przy drugim w standardowej formie. Mają także specjalne uchwyty.

Dobra forma zespolona ma także odpowiednią grubość, dzięki czemu nie ulega zniszczeniom nawet pod wpływem bardzo wysokich temperatur. Muszą być na tyle odporne, aby wytrzymać wielokrotne użytkowanie w krótkich odstępach czasu. Dobra forma nie powinna być podatna na zarysowania i pękanie, warto również sprawdzić, czy ma nieprzywierającą powłokę, co usprawni przygotowywanie chleba do sprzedaży po jego wypiekaniu. Duże formy do pieczenia bez problemu dopasują się do standardowych pieców znajdujących się w większości piekarni, a także nie będą sprawiać problemu przy wykładaniu ich na wózek piecowy. Formy powinny być złączone specjalną, wytrzymałą listwą z wysokiej jakości stopu metali.

Nie obawiaj się, że w formie zespolonej środkowe bochenki nie dopieką się. Stal niestopowa Alu Steel i kształt konstrukcji gwarantuje odpowiednie przewodzenie ciepła do wszystkich części formy. Posiadają także specjalne pokrywki z otworami, co jest dodatkową gwarancją równomiernego pieczenia.

Efektem pieczenia w zespolonych formach są bochenki aromatyczne, miękkie, z chrupiącą skórką. Te chleby będą cieszyć się ogromną popularnością wśród Twoich klientów. Nie zwlekaj i wybierz ten unikatowy element wyposażenia do swojej piekarni lub cukierni.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here